Stiglo dodatnih 10.000 doza vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiglo dodatnih 10.000 doza vakcina

Dodatnih 10.000 doza vakcina protiv gripa stigle su u Srbiju, a u toku dana počeće distribucija pristiglih doza u domove zdravlja, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, navodeći da će građani od srede moći da se vakcinišu.

Lončar je pozvao građane da se vakcinišu i tako zaštite od virusa gripa i upozorio da se u januaru i februaru očekuje porast broja obolelih.

"Imamo rekordan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj vakcinisanih protiv gripa, za nekoliko nedelja smo potrošili sve doze, a ove godine smo uzeli najviše", rekao je Lončar novinarima u Aranđelovcu, gde je prisustvovao uručenju 12 saniteta za zdravstvene ustanove širom Srbije.

Prvi kontigent od oko 290.000 doza vakcina protiv gripa je potrošen, pa je nabavljeno još 10.000 doza.

Virus gripa je prošle sedmice registrovan u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiže dodatnih 10.000 doza vakcina u Srbiju

Izvor: B92, 16.Dec.2019

Još 10.000 doza vakcina protiv gripa danas će stići u Srbiju, a vakcinacija počinje od srede...Vakcine su sada na carini i njihova distribucija će početi sutra, kažu u Ministarstvu zdravlja za Tanjug...Prva količina od oko 290.000 doza vakcina protiv gripa je skoro potrošena, pa je nabavljeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.