Sterilan dom nije dobar za vašu bebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sterilan dom nije dobar za vašu bebu

Iako se trudimo da naš dom bude besprekorno čist kada u njega stigne prinova, to ponekad i nije najbolje što možete učiniti za svoje dete.

Sterilan dom onemogućava detetovom organizmu da se sam nauči boriti protiv alergija i bolesti.

Dokazano je da će deca koja su do prvog rođendana živela u sterilnim uslovima kasnije imati i do tri puta veće šanse za zdravstvene probleme, najčešće alergije i probleme sa astmom. Ovo je ujedno i razlog zašto su deca koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odrastaju uz kućne ljubimce zdravija od dece koja ne provode vreme sa životinjama.

Izloženost prljavštini daje imunološkom sustavu podsticaj da se bori, pa je veća verovatnoća da dete neće imati problema sa alergijama na hranu, prašinu i životinjsku dlaku.

To ne znači da bi trebalo prestati čistiti već da treba prestati brinuti o tome da dom mora biti sterilan. Budite buntovni, lezite na tepih koji danas nije usisan i igrajte se sa detetom!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.