Stefanović i Gang o tragediji južnokorejskih turista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović i Gang o tragediji južnokorejskih turista

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ministarkom spoljnih poslova Republike Koreje Gang Gjong-hva o nesreći u Budimpešti u kojoj je stradalo više južnokorejskih državljana i merama koje srpska policija preduzima u potrazi sa stradalima.

Ministar Stefanović je upoznao ministarku Gang da je naše Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo pet spasilačkih čamaca i 30 ronilaca Žandarmerije i pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uprave granične policije koji svakodnevno vrše pretragu Dunava na teritoriji Srbije u cilju eventualnog pronalaska stradalih.

Kako je naglasio ministar Stefanović, sa ovom potragom upoznato je i lokalno stanovništvo kako bi pomogli i podelili informacije sa policijom ukoliko uoče neko beživotno telo na obali, saopštio je MUP.

Ministri Stefanović i Gang razgovarali su i o budućoj saradnji dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala, imajući u vidu da je Republika Koreja jedna od najrazvijenijih država po pitanju informaciono-komunikacionih tehnologija.

Stefanović je upoznao južnokorejsku ministarku i sa argumentima Srbije koji nedvosmisleno ukazuju zašto takozvano Kosovo ne može postati član Interpola.

Kako je naveo srpski ministar, taj zahtev je u suprotnosti sa osnovnim pravilima Interpola i dovodi do politizacije ove profesionalne policijske organizacije.

Ministarka spoljnih poslova Republike Koreje zahvalila se na pomoći koju Srbija pruža nakon tragičnog događaja u Budimpešti i istakla da će oni znati da cene sve što srpska policija radi u potrazi za stradalima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: Imamo osumnjičenog za ubistvo migranta u Krnjači

Izvor: Blic, 09.Jun.2019, 12:11

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija intenzivno radi na hapšenju osumnjičenog za ubistvo migranta, koje se u četvrtak dogodilo u Krnjači.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.