Stefanović: Zbog korupcije 1.056 prijava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Zbog korupcije 1.056 prijava

Policija je u saradnji s tužilaštvom ove godine podnela krivične prijave protiv 1.056 osoba osumnjičenih za 1.611 krivičnih dela sa elementima korupcije, izjavio je danas u Beogradu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da su krivične prijave podnete zbog raznih krivičnih dela, uključujući zloupotrebe službenog položaja, ovlašćenja u privredi kao i u javnim nabavkama, i zbog 88 krivičnih dela primanja i davanja mita.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Stefanović je na skupu o saradnji Agencije za borbu protiv korupcije sa državnim institucijama u borbi protiv korupcije rekao i da su među prijavljenima i sudije, političari kao i pripadnici policije.

On je ukazao i da je borba protiv korupcije nešto na čemu Vlada Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova apsolutno insistiraju i da to "jeste i ostaje prioritet" u radu.

Po njegovim rečima, potrebno je da odgovor institucija u borbi protiv korupcije bude jedinstven i snažan i da se nastavi s politikom "nulte tolerancije " prema korupciji, da bi zemlja mogla da ekonomski napreduje.

Stefanović je ukazao i na značaj savesnosti svih u društvu da se davanje mita ne bi podrazumevalo, a korupcija ne bi bila prihvatljiv model ponašanja.

Na skupu povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije govorili su direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić, predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović i tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

Babić je naglasila neophodnost sistemskog pristupa borbi protiv korupcije istakavši da građani očekuju i brže i opipljivije rezultate.

Na neophodnost saradnje nezavisnih institucija i državnih organa u borbi protiv korupcije ukazali su i tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković i predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović.

"Efikasna borba protiv korupcije zahteva transparentnost i saradnju svih državnih organa", rekao je Sretenović.

Skupu je prisustvovao potpredsednik Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Miroslav Milićević koji je u pauzi izjavio novinarima da borba protiv korupcije nije i laka, a ukazao je na neophodnost bržeg reagovanja nadležnih.

On je rekao da je taj Savet, do 2012. godine Vladi Srbije poslao 24 izveštaja a posle tog perioda 26 i da nijedan nije razmatran.

Milićević je dodao i da su neki od izveštaja u tužilaštvu ali da se i dalje razmatraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Neophodna sistemska borba protiv korupcije

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2016

Policija je podnela 1.065 krivičnih prijava zbog krivič nih dela sa elementima korupcije. To je podatak sa kojim se ministar unutrašniih poslova ponosi na Medjunarodni dan borbe protiv korupcije...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.