Stefanović: Uhapšeni paori su sve samo nisu paori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Uhapšeni "paori" su sve samo nisu paori

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da takozvani "paori" koji su uhapšeni nemaju nikakvo poljoprivredno gazdinstvo, ali da imaju veliki broj krivičnih dela.

Stefanović je komentarišući navode da je juče uhapšeno šest poljoprivrednika u opštini Sombor koji su navodno čuvali državnu parcelu, rekao da su "oni sve, samo da nisu paori".

"Tih šest lica koji su navodni paori nemaju nikakvo registrovano poljoprivredno gazdinstvo i zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da su oni poznati državnim organima. Imaju krivična dela među kojima su iznuda, učestvovanja u tuči, narušavanja javnog reda i mira, falsifikovanje platnih kartica, nedozvoljeno držanje oružja, neovlašćeno dobijanje kredita...", rekao je Stefanović za TV Pink.

Stefanović je kazao da su se i ranije dešavale mahinacije vezane za poljoprivredno zemljište i subvencije koje su se dodeljivale, pa su tako različite grupe tajkuna koji su se ovajdile "gurali jadne paore da ih predstavljaju i potuku se za njih".

"Onda jadne paore policija hapsi, a oni hoće da isteraju pravdu", bio je ironičan Stefanović dodajući da se zaintresovao za jučerašnji slučaj i dobio informaciju da je "šest paora štitilo zemljište od ljudi koji su poslati na to gazdinstvo da rade".

"Dva lica su bila upućena odlukom stečajnog upravnika, koji upravlja tim gazdinstvima, da tamo rade. Dočekalo ih je šest nekih lica koji su navodni paori i koji su ih faktički pretukli. Eto, oni štite taj posed kojim stečajni upravnik upravlja, što po zakonu nemaju prava...", objasnio je Stefanović.

Mediji su juče objavili da su šestorica tobožnjih paora, koji su danima navodno čuvali uzurpiranu državnu parcelu u svom selu, uhapšeni pod optužbom da su napali traktoristu koga su za oranje angažovali uzurpatori državnih njiva u somborskoj opštini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.