Staza u ulici Dušana Vasiljeva problem stanara, nadležni kažu da će biti rekonstruisana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 19:55

Staza u ulici Dušana Vasiljeva problem stanara, nadležni kažu da će biti rekonstruisana

Stanari zgrada u ulici Dušana Vasiljeva broj 11 i 13, obratili su nam se, jer je, kako kažu, 30 metara pešačke asfaltne staze ispred njihovog ulaza, izostavljeno iz plana za rekonstrukciju dela Podbare.

Dotrajala pešačka staza ispred ulaza u zgradu, nakon prve faze radova, ostala je uništena i nedovršena, što otežava kretanje starima, deci i svima koji prolaze tim putem, tvrde stanari dela Ulice Dušana Vasiljeva. Oni dodaju da je prostor ispred zgrade poplavljen kad god >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << padne kiša, što ranije nije bio slučaj.

"Znači prva faza gradnje je do naše ulice, a ovaj deo naše uličice koji je praktično pešačka zona, kroz koju prolazi veliki broj ljudi, ne samo zbog nas stanara iz tri ulaza, nego i zbog vrtića i škole je jednostavno zaboravljen. Sledeća faza je od ćoška Visarionove ulice, pa na dalje. Dobili smo odgovor od Vodovoda i kanalizacije da su radove oni završili i da je to završeno, za njih je to kraj posla, dok "Put invest", izvođač radova drugi, oni to nemaju uopšte u njihovom projektu", kaže Mihajlo Miletić.

"Nama je inače ta staza bila uništena i sad plus toga pošto su oni tu još imali praktično kolski put su napravili, za svoju tešku mašineriju, bagere koji su tuda prolazili. Staza je još više uništena i kako smo čuli, od ljudi koji su ovde nadležni, navodno tih 30-ak metara ne bi ni trebalo da se pravi", ističe Tomislav Papić.

U odgovoru koji smo dobili iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, navodi se da deo Ulice Dušana Vasiljeva od broja 11 do 15, u toj fazi radova nije bio predmet projekta za izgradnju saobraćajnih površina, ali da će u narednom periodu i na toj lokaciji biti rekonstruisan trotoar i uređene zelene površine. Takođe, u toku je izrada projektne dokumentacije za uređenje još 22 ulice na Podbari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.