Stara Pazova na korak do šampionskog slavlja - Jedinstvo u finalu vodi 2:0 protiv Uba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 21:23

Stara Pazova na korak do šampionskog slavlja - Jedinstvo u finalu vodi 2:0 protiv Uba

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove ostvarile su još jedan trijumf u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Pazovčanke su večeras, kod kuće, nadigrale Ub sa 3:2, po setovima 23:25, 25:20, 21:25, 25:16 i 15:10.

Iako su Ubljanke pokazale svoje pravo lice u ovom meču, to nije sputalo Jedinstvo da ostvari zacrtan cilj i potvrdi brejk na svom terenu.

Кao što se i očekivalo, Ub je znatno koncentrisanije ušao u ovaj duel u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosu na prethodni, što je donelo rezultat. Izabranice Marijane Boričić su poenima Nikoline Lukić, uz podršku Slađane Erić, povele sa 4:2. Međutim, imalo je Jedinstvo spreman odgovor, pošto je ubrzo as-servisom i blokom Marije Miljević, kao i poenima Tice i Dragović stiglo do preokreta (9:6). Nije dugo potrajalo vođstvo domaćih odbojkašica, pošto je ubrzo na scenu stupila Anet Barbara Benitez, koja je sa tri vezana poena iz napada omogućila svom timu da povrati egal.

Nisu se na tome zaustavile Ubljanke, već su za tili čas po drugi put na meču vratile prednost na svoju stranu, koju nisu ispuštale do samog kraja (20:17). Pokušavale su Pazovčanke na sve načine da zaustave rivala, čak su i u samoj završnici uspele da priđu na poen zaostatka, ali je Ub bio istrajniji i sa 25:23, poveo je sa 1:0.

Dešavanja iz prethodne deonice nisu previše uzdrmala tim Jova Cakovića, koji je nastojao da što pre poravna rezultat. Iako je na početku vođena velika borba za svaku loptu i svaki poen, Jedinstvo je pri rezultatu 8:8, uhvatilo zalet i počelo da niže poene.

Najpre je Mina Dragović donela svojoj ekipi minimalno vođstvo, da bi ubrzo svoj doprinos dale i Tica, kao i Isidora Кockarević, koja je sa tri odlična napada obezbedila lepu rezultatsku zalihu (18:12). Činilo se u tom trenutku da su se Pazovčanke pomalo opustile, što je Ub hteo pošto-poto da iskoristi, ali je Caković tajm-autom uspeo da utiče na ovaj nalet gošći. Tako je Jedinstvo u završnici ponovo preko kapitena ekipe stiglo do četiri set lopte, a tačku na drugi period stavila je Minja Osmajić poenom iz napada.

Obe ekipe imale su identičan cilj na startu trećeg seta, a to je vođstvo, ali je samo jedna mogla da ga ispuni. Iako je domaćin bio za nijansu bolji na otvaranju ove deonice i zaslugama čitavog tima poveo je sa 11:9, Ubljanke su brzo uhvatile priključak, a potom zahvaljujući tandemu Gligorić-Ćelić i preokrenule rezultat (13:11).

Nastavile su izabranice Marijane Boričić u istom ritmu i u daljem toku ovog perioda, pošto su do završnice čuvale stečenu prednost (19:17). Pokušavalo je Jedinstvo na sve načine da zaustavi rivala i vrati se u igru u samoj završnici, ali je Ub u finišu samo dodao gas i sa 25:21, poveo je po drugi put na meču.

Bili su svesni svi u taboru domaće ekipe da još uvek ništa nije gotovo, kao i da ima još dovoljno vremena za povratak. Iako bi mnoge ekipe pred ovakvim rivalom samo podligle belu zastavu, Pazovčanke su od samog početak četvrtog perioda zaigrale kao u nedeljnoj utakmici i bez većih problema napravile lepu zalihu (13:6). Pokušavala je Marijana Boričić u međuvremenu da tajm-autima zaustavi nalet rivala, ali leka za igru Jedinstvo prosto nije bilo. Pazovčanke do samog kraja nisu gubile fokus i koncentraciju i odličnom igrom u svim elementima su sa 25:16, izborile taj-brejk.

A tamo je bila praktično samo jedna ekipa na terenu, i to ona domaća. Jedinstvo je na krilim sjajne igre iz prethodne deonice u potpunosti nadigralo Ubljanke, koje nisu mogle da dođu do svog ritma. Gromoglasna podrška sa tribina, bila je kao igrač više u postavi domaćeg tima, koji je zahvaljujući čitavoj ekipi na kraju sa 15:10, potvrdio brejk osvojen u prvom meču.

Jovo Caković, strateg Jedinstva, nije mogao da sakrije oduševljenje nakon novog podviga njegovih izabranica.

„Pre svega čestitam mojim devojkama i stručnom štabu. Izneli smo ovo i drago mi je da smo u četvrtom i petom setu istrajali. Nije uopšte bilo lako, pošto je Ub bio daleko bolji u odnosu na pre tri dana i prvu utakmicu. Drago mi je da smo u tako dobroj igri protivnika, na kraju mi izašli kao pobednici. Ponavljam, i ova utakmica mora da se zaboravi i da se njihova igra dobro izanalizira, kao i naša, pa da se što bolje pripremimo za treću utakmicu koja nas očekuje već u petak“, zaključio je Caković.

Slađana Erić, kapiten Uba, ističe da još uvek ništa nije gotovo.

„Čestitam ekipi Jedinstva na dobroj utakmici, kao i mojoj ekipi. Možda je prelomio četvrti set u koji smo ušle sa vođstvom od 2:1. Jednostavno, ispale smo iz ritma i dozvolile da taj period izgubimo tako lako. Već je u petom setu bilo veoma teško vratiti se, iako smo na momente igrale dobro. Naravno, mi još uvek imamo šanse za povratak u ovu seriju, ali treba pobediti naredne tri utakmice. Odavno sam rekla da će ovo biti jedno dugo finale i ne dajem ogromnu prednost Jedinstvu. Naravno, svaka im čast na vođstvu od 2:0, ali ništa nije gotovo“, rekla je Slađana.

Isidora Кockarević predvodila je svoju ekipu do ove velike pobede sa 27 osvojenih poena, dok se kod gošći istakla Bojana Ćelić sa 18.

Jedinstvo će prvu meč loptu za titulu imati već u petak, 21. aprila, od 18.00 časova, kada će gostovati Ubu u trećoj utakmici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedinstvo na korak od titule

Izvor: B92, 18.Apr.2023

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove vode sa 2-0 u pobedama u finalu plej – ofa Superlige...Jedinstvo je u Staroj Pazovi, u drugom meču finala savladalo Ub sa 3:2, po setovima 23:25, 25:20, 21:25, 25:16 i 15:10...Treći meč finala plej – ofa odigraće se u petak, 21. aprila u Hali sportova u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.