Stara Pazova dobila planinarske vodiče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova dobila planinarske vodiče

Da je planinarenje moguće i u ravnici, i to sremskoj, potvrđuje oko stotanak članova novoformiranog Planinarsko - sportskog društva koji su se pre oko godinu dana okupili. Pored toga, Stara Pazova je dobila i prve planinarske vodiče. Na koji način i kako će planinarski vodiči pomoći članovima jedne od najbrojnijih sportskih organizacija u ovom delu Srema proveravala je naša ekipa.

Tridesetdevetogodišnji Vladimir Beara iz Nove i četrdesetogodišnja Ivana Ivančević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Stare Pazove prvi su planinarski vodiči u ovom delu Srema koji su se u rad novoformiranog Planinarsko - sportskog društva uključili isključivo zbog ljubavi prema prirodi. Tokom prethodnog perioda, pohađali su dve obuke, a tokom predstojećih akcija stečeno znanje dobijeno od alpinista preneće i na ostale članove pomenute sportske organizacije.

U jednoj od najbrojnijih sportskih organizacija ističu da će po završetku vanrednog stanja nastaviti sa edukacijom više od 120 članova gde će ih upoznati s osnovama planinarenja.

U prethodnom periodu ova organizacija obeležila je Svetski dan pešačenja, odžana su tri tribine na kojima su govorili najtrofejniji srpski aplinista, prvi Srbin koji je osvojio južni pol i jedan od najeminentijih stručnjaka kada je u pitanju planinarska oprema, i što je najvažnije za nepunih godinu dana održano je preko 20 planinarskih akcija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.