Stara Pazova: Video nadzor u centru polovinom godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Video nadzor u centru polovinom godine

Uvođenje Sistema za automatsko prepoznavanje registarskih tablica koji se koristi u velikim gradovima kao što su Beograd ili Novi Sad, od polovine godine biće aktivan i u Staroj Pazovi, kao jedinoj opštini u Sremu i kao takav otkrivaće saobraćajne prekršaje vozača kao što su prolazak kroz crveno svetlo semafora ili prekoračenje dozvoljenje brzine kretanja na raskrsnici u samom centru Stare Pazove.

Vozače koji se put Beograda ili Novog Sada upute preko raskrsnice u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stare Pazove od polovine ove godine očekuju kazne i do 20 hiljada dinara ukoliko prođu kroz crveno svetlo na semaforu ili dodaju gas i time prekorače dozvoljenu brzinu kretanja koja je na ovom delu puta 50 kilometar na sat.

Kamere na raskrsnici Karađorđeve ulice i ulice Kralja Petra biće aktivne danonoćno, a na osnovu broja registarskih tablica u centralnom sistemu smeštenom u Policijskoj stanici u Staroj Pazovi biće evidentirani vozači koji načine prekršaj.

Za nabavku mašina i opreme i obezbeđivanje video nadzora na ovoj raskrsnici, kao i stručnu obuku policajaca u Staroj Pazovi iz opštinskog budžeta izdvojeno je blizu 8,5 miliona dinara.

U staropazovačkom Savetu za bezbednost saobraćaja ističu da će se sredstva od naplati kazni utrošiti na uređenje saobraćajnica na teritoriji opštine, kao i obuku najmlađih o bezbednosti saobraćaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.