Stamenković: Zatraženi podaci od Agencije za privatizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stamenković: Zatraženi podaci od Agencije za privatizaciju

Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal zatražilo je od Agencije za privatizaciju informacije u vezi sa navodima da je objavljivanje ličnih podataka građana na njihovom sajtu posledica hakerskog napada.

Tužilac za visoko tehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je Tanjugu da je odmah po saznanju da se moglo na određeni način pristupiti fajlovima sa ličnim podacima građana izdat zahtev za prikupljanje potrebnih podataka i obaveštenja.

"Na osnovu podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje budemo dobili iz Agencije, nakon njihove analize, donećemo odluku o daljem postupanju u tom slučaju, naglasio je tužilac.

On je napomenuo da tražene podatke očekuje do kraja nedelje.

Ime i prezime, pol, godine života i JMBG državljana Srbije koji su se 2008. godine prijavili za besplatne akcije u Srbiji, prošle nedelje su bili objavljeni na sajtu Agencije za privatizaciju i svaki korisnik interneta je mogao da im pristupi, preneli su beogradski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tužilaštvo traži podatke o hakerskom napadu

Izvor: RTS, 17.Dec.2014

Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal zatražilo je od Agencije za privatizaciju informacije u vezi sa navodima da je objavljivanje ličnih podataka građana na njihovom sajtu posledica hakerskog napada. ..Tužilac za visoko tehnološki kriminal Branko Stamenković kaže u izjavi za agenciju Tanjug...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.