Šta (ne)sme komunalna policija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta (ne)sme komunalna policija?

Pre nekoliko dana, ispred jednog pijačnog ulaza u Beogradu, ulična prodavačica fizički se obračunala sa komunalnom milicajkom. Snimak nemilog događaja, koji je kružio internetom, pokrenuo je pitanje sa jedne strane koja su ovlašćenja komunalne milicije, a sa druge - koliko je njihov posao bezbedan?

Proteklih dana u javnosti je odjeknula vest da je ispred jednog pijačnog kompleksa u Beogradu, nokautirana komunalna policajka na dužnosti. Incident i nasilničko ponašanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između ulične prodavačice i javne službenice naišao je na nedvosmislenu osudu javnosti, jer kako kažu, to nije način na koji se rešavaju problemi.

U Komunalnoj miliciji Novg Sada, saopštavaju da su se u protekloj godini suočili sa više od 12.500 postupaka i prijava, te da su verbalni, pa i fizički napadi na ovlašćena lica neminovni.

"Vi ne možete da predvidite kako će koja situacoja biti zato je vrlo važno da svaki postupak bude u skladu sa zakonom da komunikacija bude na potrebnom nivou i ono što je najvažnije da kažimo da komunalna milicija i grada Novog Sada i Beograda naravno jeste u službi građana i mi se trudimo da sve ono što su zahtevi da se ispuni na najbolji način kako bi građani bili zadovoljni što i jeste naša uloga i mesto u gradu Novom Sadu", kaže Miroslav Laketić, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Desetogodišnji rad Novosadske komunalne milicije, polovinom prošle godine, unapređen je izmenom zakona, koji je doneo određene korekcije po pitanju ovlašćenja i poboljšanje rada sližbenih lica, kažu u toj službi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.