Srpski Miletić: Obuka iz Prve pomoći za osnovce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski Miletić: Obuka iz Prve pomoći za osnovce

Crveni krst Odžaci juče je održao obuku iz Prve pomoći za učenike i učenice osmog razreda Osnovne škole "Kosta Stamenković" iz Srpskog Miletića.

Program obuke realizovali su volonteri - vršnjački edukatori Nebojša Stamenković, Jovana Đaković i Kristina Đorđević, koji su predstavljali opštinu Odžaci na Pokrajinskom takmičenju iz Prve pomoći.

Prva pomoć je nezaobilazni deo svakodnevnog života u modernoj civilizaciji. Nju čine jednostavne veštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje mogu da nauče laici, a koje u nekim slučajevima mogu da spasu život. Širenje znanja o Prvoj pomoći je važan korak u smanjenju invaliditeta i smrtnosti posle iznenadnih nesreća.

Primera radi, blizu 60 procenata smrtnih ishoda posle saobraćajne nezgode dogodi se u prvih 10 minuta od nezgode, a to je vreme kada su povređeni i životno ugroženi prepušteni sami sebi ili drugim učesnicima u saobraćaju koji se tu zateknu. Pružanje pravilne Prve pomoći na mestu nesreće odmah posle nezgode može da smanji procenat smrtnih ishoda i trajnih štetnih posledica po zdravlje.

Takođe, Prva pomoć je i simbol rada organizacije Crvenog krsta jer predstavlja personifikaciju humanih ideja i želje da se pomogne onome kome je to najpotrebnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.