Sremski Karlovci: Raznoliki gradovi - srećnije društvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremski Karlovci: "Raznoliki gradovi - srećnije društvo"

U Ekološkom centru "Radulovački" u Sremskim Karlovcima danas će biti održana konferencija "Raznoliki gradovi - srećnije društvo" u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Program će otvoriti performans mladih umetnika iz devet zemalja, koji je zakazan za 12 časova.

Regionalni performans i konferencija predstavljaju završnu aktivnost projekta "Diversity is Super-City!" tokom koga je 18 mladih umetnika i umetnica iz Albanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Italije i Hrvatske osam dana boravilo u Sremskim Karlovcima.

Na konferenciji će učestvovati govornici i govornice iz Srbije i regiona, a razgovaraće se na temu prava, uključivanja i poboljšanja položaja pripadnika nacionalnih manjina u društvu. Događaj će uključiti i spojiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost, navodi se u saopštenju.

Projekat "Diversity is Super-City!" predstavlja nastavak istraživanja o važnosti inkluzije nacionalnih manjina u društveni, kulturni i ekonomski život Srbije i regiona koji je započet i realizovan 2014. godine u okviru programa "Minority Inclusion shouldn't be Illusion" („Inkluzija manjina ne treba biti iluzija").

"Diversity is Super-City!" je podržan od strane Centralne evropske inicijative – CEI, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.