Sremska Mitrovica: Dodela studentskih stipendija i troškova prevoza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 11:34

Sremska Mitrovica: Dodela studentskih stipendija i troškova prevoza

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o dodeli studentskih stipendija i ugovora o naknadi za troškove prevoza studenata za školsku 2022/23. godinu. Ove godine je pravo na stipendiju ostvario 41 student, a naknadu za troškove prevoza 6 studenata. Upriličena je i svečanost, na kojoj se obratila gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Stipendije i troškovi prevoza su dobar podsticaj studentima, kako oni sami kažu, jer na taj način >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grad pokazuje da vodi računa o njima i pomaže im da završe svoje studije.

Sedamnaestu godinu za redom Grad Sremska Mitrovica dodeljuje stipendije najboljim studentima, a ove godine ona iznosi 13.000, više nego prošle godine, kada je bila 11.000. Pravo na stipendiju imaju svi studenti sa prosekom najmanje 9,5.

Za studente je upriličena i svečanost, na kojoj im se obratila gradonačelnica Svetlana Milovanović, koja im je ovom prilikom i uputila čestitke.

Ove godine je pravo na stipendiju ostvario 41 student, a naknadu za troškove prevoza 6 studenata. Gradonačelnica je na kraju najavila da će Grad nastaviti da ulaže u obrazovanje i svoje studente, jer su oni, kako je izjavila Milovanović, naša budućnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.