Srbija uvela mere reciprociteta - zabranjeno sletanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodrom!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 20:43

Srbija uvela mere reciprociteta - zabranjeno sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na beogradski aerodrom!

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom "Nikola Tesla", potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je ranije danas najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvi letovi biti ka Beogradu.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi i nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države.

To, kako se navodi, neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoznika registrovanih u Srbiji.

Crnogorski portal Vijesti večeras je objavio, pozivajući se na neimenovane izvore, iz izvršne vlasti i nacionalnog avio-prevoznika, da su upoznati sa odlukom srpskog Direktorata.

Očekuje se, kažu Vijesti, zvanično saopštenje Montenegro erlajnsa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Montenegro erlajnsu" suspendovano pravo sletanja na aerodrom u Beogradu

Izvor: RTS, 26.Maj.2020

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavestio je "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo sletanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", saopštio je "Montenegro erlajns". . ...

Nastavak na RTS...

Novi sukob Srbije i Crne Gore ima ipak vazduhoplovnu pozadinu i opravdanje?

Izvor: TangoSix.rs, 27.Maj.2020, 11:57

Crna Gora je najavila otvaranje svojih granica za građane nekoliko zemalja nakon prvog talasa Korona krize ali među njima se, kako objašnjavaju zbog epidemiloškog kriterijuma, još uvek ne nalaze građani Srbije. Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije uveo je juče „meru reciprociteta“ kojom...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.