Srbija prestaje da nabavlja novo oružje, kreće se u reformu vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prestaje da nabavlja novo oružje, kreće se u reformu vojske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas doneta odluka da se krene u dodatne sistemske reforme srpske vojske, ali da to ne znači novu kupovinu oružja kako se to često interpretira u našoj zemlji, već će se čak stati sa nabavkom novog oružja.

Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, Vučić je rekao da će država raditi na daljem osnaživanju srpske vojske i da po tom pitanju naša zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može mnogo toga da nauči od Belorusije.

Kako je rekao, na temu daljih reformi armije danas je razgovarao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba VS Milanom Mojsilovićem.

"Mi ćemo ići na dodatne reforme naše vojske, da je pravimo još mobilnijom, još bržom u sistemskom smislu. To ne znači kupovinu oružja, kao sto naši ljudi misle, naprotiv, čak ćemo da stanemo sa kupovinom oružja ali ćemo da razvijamo na pametan način kompletan sistem odbrane i da budemo mnogo snažniji nego što smo danas", rekao je Vučić.

Od Belorusije, dodaje, po tom pitanju naša zemlja može mnogo toga da nauči.

Predsednik Srbije prethodno je govorio o prijateljstvu srpskog i beloruskog naroda ali i o njegovom odnosu sa predsednikom Belorusije.

Kako je rekao, u nekim prethodnim vremenima, kada nije bio u poziciji da bilo šta učini po pitanju odnosa dve zemlje, učinjena je nepravda od strane tadašnje vlasti u Srbiji, prema predsedniku Lukašenku.

Kaže da ga je postidela činjenica koju je čuo da je jedan prethodni predsednik Srbije odbio da se javno sretne sa Lukašenkom, već da je tražio privatni susret sa Lukašenkom na Kopaoniku.

Lukašenko je tada odgovorio da je on predsednik jedne ponosne zemlje, Belorusije, i da nije ukrao ništa da bi se skrivao, opisao je Vučić danas nekadašnju situaciju i odnos bivše vlasti prema beloruskom predsedniku.

Takav stav Lukašenka, srpski predsednik je prokomentarisao rečima da mu je čast što je mogao da ga ugosti, sa njim razgovara, i mnogo toga nauči a da ga je stid zbog onih koji su se na onakav način ophodili prema Lukašenku.

Vučić je rekao da ga ne interesuju šta će mnogi u zemlji i van nje da govore o njegovom susretu sa Lukašnekom i da je predsednika Belorusije deset puta pitao da dođe u Srbiju, a da sve do juče nije bio siguran da li će se Lukašenko poziv i prihvatiti.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Reformišemo Vojsku Srbije, ali stajemo sa nabavkom NOVOG ORUŽJA

Izvor: Blic, 03.Dec.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas doneta odluka da se krene u dodatne sistemske reforme srpske vojske, ali da to ne znači novu kupovinu oružja kako se to često interpretira, već da će se stati sa nabavkom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.