Srbija pala prvi test na putu ka Mondijalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2018, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pala prvi test na putu ka Mondijalu

U okviru priprema za prvenstvo sveta u Rusiji, fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Torinu od Maroka sa 2:1 (2:1).

Maroko je poveo u 28. minutu golom iz jedanaesterca, koji je skrivio Nemanja Maksimović, a strelac je bio Hakim Zijeh.

Ubedljiv trijumf mladih fudbalera Srbije na Gibraltaru

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras kao gost selekciju Gibraltara 6:0 (3:0) u utakmici šestog kola Grupe 7 kvalifikacija za prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evrope.

Strelci za Srbiju bili su Saša Lukić u 15, Luka Jović u 21. i 61. minutu, Milan Gajić u 40, i Aleksandar Lutovac u 49. i Igor Zlatanović u 82. minutu.

Izabranici selektora Gorana Đorovića vode na tabeli sa maksimalnih 18 bodova.

Sledeći meč Srbija igra protiv Makedonije 7. septembra.

Reprezentacija Srbije je izjednačila devet minuta kasnije, kada je Adem Ljajić izvanrednom solo akcijom izbacio trojicu protivničkih fudbalera i uposlio Dušana Tadića, koji je ostao sam ispred golmana i nije mu bilo teško da prosledi loptu u gol.

U 40. minutu drugi gol za Maroko postigao je Kald Butaib, koji je iskoristio još jednu veliku grešku Maksimovića i sa tri-četiri metra lako je savladao Marka Dmitrovića, koji je večeras branio umesto do sada standardnog Vladimira Stojkovića.

Ono što su naši fudbaleri prikazali sigurno će zabrinuti sve ljubitelje fudbala, jer sa ovakvom igrom nemaju čemu da se nadaju na Mondijalu.

Selektor Mladen Krstajić je napravio nekoliko izmena u odnosu na tim koji je uspešno prošao kvalifikacije, ali to nije donelo nikakav boljitak u igri. Naprotiv, delovali smo veoma bledo i u većem delu meča potpuno nemoćno.

Iz startne postave je izostavljen Branislav Ivanović, a kakvu god da je Krstajić imao ideju kada je to odlučio, pokazalo se da je odbrana delovala mnogo nesigurnije nego sa njim u sastavu.

Veliki problem večeras je bila i komunikacija odbrane i veznog reda. Nemanja Matić i Andrija Živković, koji ove sezone igraju izvanredno u svojim klubovima, nisu se videli. Nisu dobijali lopte i bili su potpuno odsečeni od saigrača, a logična posledica bilo je izostanak smislenih napadačkih akcija.

U utorak nam predstoji još jedna provera protiv Nigerije u Londonu i to će biti prilika da stručni štab i igrači pokažu da je ovo bilo samo loše veče, a ne nagoveštaj neuspešnog nastupa na šampionatu sveta.

Srbija: Dmitrović, Basta, Maksimović (Ivanović, 73), Tošić, Kolarov (Obradović, 79), Živković (Milivojević, 46), Matić (Grujić, 67), Tadić (Gaćinović, 70), Ljajić (Prijović), 83, Kostić, Mitrović.

Maroko: Munir, Dirar, Benatija, Sais (Da Kosta, 46), Mendil , El Ahmadi, Busufa, Amrabat, Zijeh, Belanda, Butaib (Buhaduz, 74).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Orlovi" večeras na meti brojnih skauta, jedno ime odzvanja!

Izvor: Sportske.net, 23.Mar.2018

Ko će od "Orlova" biti pod lupom na današnjoj utakmici?..Fudbaleri Srbije večeras od 20.30 u Torinu igraju prijateljsku utakmicu protiv Maroka u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo...Prema informacijama italijanskih medija, na tribinama će biti nekoliko poznatih skauta, ali najzvučnije ime svakako...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.