Srbija: Za tri nedelje na zalihe potrošeno 16,6 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2020, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Za tri nedelje na zalihe potrošeno 16,6 miliona evra

Domaćinstva u Srbiji su za nepune tri nedelje potrošila dve milijarde dinara na kupovinu zaliha u strahu od epidemije, piše "Politika".

Zbog rasta potrošnje od 20 odsto, svoje tržišno učešće najviše su uvećali veliki trgovinski lanci, a udeo malih radnji je opao.

U Srbiji se za vreme pandemije najviše kupuju brašno, šećer i toalet papir, a najbrojniji kupci su mahom starija domaćinstva, saopštila je kompanija "GfK" koja se bavi istraživanjem tržišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prenosi Agrosmart.

Na listi najtraženijih proizvoda u protekle tri nedelje našli su se i smrznuto povrđe, konzervirana tunjevina, jaja, testenine, smrznuto pecivo i ulje. U istraživanju je analizirano 32 miliona kupovina u periodu od 24. februara do 15. marta.

Istraživanje je pokazalo da mlađa domaćisnstva i ona s većom kupovnom moći nisu pribegavala kupovini zaliha ni približno kolliko su to činila starija domaćinstva, kao i ona s manjom kupovnom moći.

Kupci iz Beograda i Vojvodine su nešto više trošili na zalihe nego domaćisntva u istočnoj i južnoj Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Agrosmart: Domaćinstva u Srbiji potrošila dve milijarde dinara na zalihe

Izvor: Beta, 27.Mar.2020

Domaćinstva u Srbiji su za nepune tri nedelje potrošila dve milijarde dinara na stvaranje zaliha u strahu od širenja epidemije korona virusa, saopštila je kompanija GfK koja se bavi istraživanjem tržišta, preneo je portal Agrosmart.Zbog rasta potrošnje od 20 odsto svoje tržišno učešće najviše...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.