Sprečiti mogućnosti zloupotreba u auto-školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečiti mogućnosti zloupotreba u auto-školama

Nedavno je u medijima objavljeno da je u jednoj auto-školi u Pančevu načinjen propust, zbog čega će pojedini kandidati ponovo morati na obuku, kako bi dobili vozačku dozvolu. Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije saopštilo o kojoj auto-školi je reč, ali joj je privremeno zabranjen rad, a protiv odgovornih podnete prekršajne prijave.

Do propusta je došlo zato što teorijska nastava u auto-školi nije izvedena kako je predviđeno, a umesto 40 časova teorijske obuke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kandidati su imali 33. Zbog toga je policija kod 24 osobe poništila ispit, a kandidati će morati da idu na dodatne časove.

Ovaj slučaj je otkriven tokom nadzora rada kojom su bile obuhvaćene sve auto-škole u gradu, njih 17, a samo su u jednoj utvrđene nepravilnosti.

Najavljena je i stavljanje u funkciju informacionog sistema, koji će sprečiti mogućnosti zloupotreba u auto-školama, a na roditelje je apelovano da obrate pažnju u koju auto-školu upisuju decu jer ona tamo idu "po znanje koje znači života".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.