Sportsko-ekološki kamp Košnica prijateljstva na Begečkoj jami

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva" na Begečkoj jami

Udruženje građana "Košnica" i ove godine, već petnaesti put, organizuje dečiji sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva" na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja.

Ove godine je, osim štićenika SOS dečijeg sela "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice, planiran i dolazak dece iz Sigurne kuće, iz programa Jačanja porodice, iz socijalno ugroženih porodica, kao i mališana sa Kosova i Metohije.

Zbog velikog broja dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kamp će ove godine biti organizovan u dve grupe od po pedesetoro dece.

Prva grupa u kamp stiže 9. avgusta, a druga 16. avgusta.

U realizaciji ovogodišnjeg Sportsko-ekološkog kampa "Košnica prijateljstva" će učestvovati oko stotinu osoba uključujući volontere, predavače, instruktore i vaspitače.

U kamp ove godine dolazi 30 volontera iz čitave Evrope.

U sklopu kampa ove godine za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja organizujemo sportske aktivnosti (plivanje, košarka, fudbal, odbojka na pesku, penjanje na veštačkoj steni, badminton), ekološke aktivnosti, kao i kreativne radionice.

Povodom 15 godina Kampa, od 10. do 14. avgusta i od 17. do 21. avgusta, svake večeri od 19:30 na Begečkoj jami možete posetiti poorišni festival "Pozorište na otvorenom Radosno detinjstvo".

U okviru ovog festivala moći ćete da pogledate pozorišne predstave, da učestvujete u pozorišnim radionicama, prisustvujete animacijama i uživate u trikovima mađioničara.

Ulaz na festival je donacija koju ćete ubaciti u kutiju na ulazu, a to može biti knjiga ili društvena igra za drugare iz Kampa.

Udruženje građana "Košnica" osnovano je 16. oktobra 2005. godine u Novom Sadu kao humanitarno, nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana.

Aktivnosti koje sprovodi uglavnom su namenjene deci bez roditeljskog ili adekvatnog roditeljskog staranja, kao i deci iz socijalno ugroženih porodica.

Ove aktivnosti za cilj imaju prikupljanje sredstava za pomoć ovoj grupi dece. "Košnica" tokom čitave godine kontinuirano radi sa štićenicima SOS Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice.

Košnica je do sada organizovala 14 Sportsko-ekoloških kampova "Košnica prijateljstva", kao i brojne druge aktivnosti kao što su škole plivanja, škole klizanja, brojne radionice, izlete, posete muzejima, pozorištima, bioskopima, kao i više od 30 humanitarnih koncerata.

Aktivnostima je do sada obuhvaćeno više od 2000 dece bez roditelja ili adekvatnog roditeljkog staranja iz čitavog regiona, a kroz humanitarne koncerte više hiljada mladih u Novom Sadu je upoznato sa problemima ove grupe dece.

Vizija UG "Košnica" je društvo u kom su svoj deci, bez obzira na veroispovest, nacionalnu pripadnost, socijalni i ekonomski status, poreklo, pol, fizičke i mentalne sposobnosti, zagarantovana dečija prava propisana Konvencijom Ujedninjenih Nacija o pravima deteta.

Misija "Košnice" je Srbija kao društvo u kom je obezbeđen kvalitetan život za decu roditeljskog i adekvatnog roditeljskog staranja, kao i za decu iz socijalno ugroženih porodica, i njihova potpuna integracija u društvenu zajednicu.

"Naš dugoročni cilj je da dečiji kamp "Košnica prijateljstva" pored tradicije dobije i evropsku dimenziju, kao i da postane centar za obuku volontera. Zajedno sa vama širimo ideju humanosti i podsećamo na društvenu odgovornost zajednice prema deci. Drago nam je da možemo da podelimo divan osećaj nesebično pružene ljubavi i pažnje onima kojima je to zaista neophodno", kažu u "Košnici".

U realizaciji kampa "Košnica prijateljstva" i pozorišnog festivala "Pozorište na otvorenom radosno detinjstvo"pomogli su Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada, Fondacija Princeza Katarina, VIVIFY IDEAS, PU Radosno detinjstvo, pekara Futožanka, Srpski narodni savez Pitsburg i Penjački klub Adrenalin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.