Sportska olimpijada radnika Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportska olimpijada radnika Vojvodine

Da radnički sport gledano kroz istoriju zauzima posebno mesto u Vojvodini, govori i podatak da se Sportska olimpijada radnika Vojvodine održava više od četrdeset godina.

Danas je u Srbobranu svečano otvorena jedanesta po redu ova tradicionalna sportska manifestacija koja ima za cilj promociju rekreativnog sporta, negovanje zdravih stilova života, ali i druženja i stvaranja uspomena svih učesnika koji će u narednim danima na sportskim terenima pokazati svoje sportske veštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Preko dve hiljade Vojvođana koji će se takmičiti u raznim sportskim diciplinama, pozdravila je pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, koja je i zvanično otvorila sam događaj.

"Sport je u Vojvodini oduvek zauzimao posebno mesto, i to ne samo profesionalni, već i školski sport, rekreativni – sport za sve naročito. Podatak da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine navršila četiri decenije kontinuiranih edicija samo govori u prilog tome, a kada jedna sportska manifestacija pronalazi svoje mesto u sportskom svetu toliko godina sasvim je očito da je reč o kvalitetnom događaju o kome treba voditi posebno računa", rekla je Tepićeva.

"Sportska olimpijada radnika Vojvodine okuplja veliki broj učesnika iz Srema, Banata i Bačke kojima nije prevashodni cilj pobeda, već i druženje, upoznavanje sa kolegama iz drugih delova naše Vojvodine i da kroz rekreaciju unaprede najpre svoje zdravlje, kao i kontakte i socijalni život, a posebno timski rad, kao jednu od najprepoznatljivijih vrednosti radničkog sporta", dodala je ona.

"Ova 11. edicija SORV, čiji je domaćin opština Srbobran, dokaz je da prave vrednosti mogu da se neguju i u ne tako zlatnom vremenu za sport uopšte, a za to su najviše zaslužni organizatori – Olimpijski komitet Sportske olimpijade radnika Vojvodine i Sindikat, Savez Sport za sve Vojvodine na čelu sa gospodinom Miloradom Perišićem kao naš reprezentativni pokrajinski granski savez u rekretativnom sportu, i predstavnici opštine Srbobran", naglasila je pokrajinska sekretarka.

Pokrajinska sekretarka marinika Tepić istakla je značaj ovog sportskog događaja i to ne samo tokom njegovog trajanja, već i tokom priprema, jer se u grad i opštinu domaćina Sportske olimpijade radnika Vojvodine ulažu značajna sredstva.

„Kao i u prethodnim ciklusima, a u saradnji sa domaćinima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u protekle 3 godine izuzetno uložio u razvoj sportske infrastrukture Srbobrana kako bi se zadovoljili neophodni standardi za takmičenja u raznim sportskim disciplinama. Takođe, pomogli smo i u organizaciju samog događaja, jer držimo da tradiciju uvek treba negovati i poštovati. Stoga ne čudi što se ideja sportske olimpijade radnika, koja je potekla baš u Vojvodini, širi dalje po Evropi."

Pred samog otvaranja Sportske olimpijade radnika Vojvodine u velikoj sali Opštine Srbobran održana je i stručna tribina „Sportsko – rekreativne aktivnosti radnika u funkciji kvaliteta rada i života" u organizaciji Saveza sporta za sve Vojvodine, a na kojoj su govorili eminentni profesori sa novosadskog i beogradskog univerziteta.

Drugog dana olimpijade je održana sednica Olimpijskog komiteta SORV na kojoj je većinom glasova izabran Bečej – Novi Bečej kao grad domaćin za predsojeću 12. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine koja će se održati 2019. godine, a pripreme i prve aktivnosti će otpočeti već na jesen ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.