Sporazum RTV i medijske asocijacije CIRCOM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum RTV i medijske asocijacije CIRCOM

Radio-televizija Vojvodine (RTV) potpisala je sporazum sa udruženjem "CIRCOM", Evropskom asocijacijom regionalnih medijskih centara. 

RTV je dugogodišnji član ove asocijacije. Sporazum podrazumeva organizaciju velike medijske konferencije sledeće godine u Novom Sadu.

RTV je dugogodišnji član Evropske asocijacije regionalnih medijskih centara koja okuplja oko hiljadu medijskih stanica iz 37 zemalja.

Potpisivanjem sporazuma sa tom organizacijom dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da u maju bude domaćin velike medijske konferencije u Novom Sadu.

"To je velika čast za RTV i Novi Sad, jer ako je Novi Sad 2019. prestonica mladih, a 2021. kulturna prestonica Evrope, nadamo se da će ova koferencija biti doprinos da Novi Sad postane svet", kaže Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV.

Organizacija koneferencije već je počela, a tema će biti i budućnost medija.

"Svet medija se menja veoma brzo i ne znamo šta će se događati sledeće godine. Zato moramo biti pripremljeni i stalno se edukovati kako bismo napredovali", kaže Jyri Kataja Rahko, predsednik CIRCOM.

"Očekujemo dobru konferenciju. Veoma je važna za nas jer će se ovde naći regionalni mediji iz cele Evrope. Želimo da obezbedimo kvalitetne sadržaje i da pokušamo da razvijemo zajedničke projekte", kaže Fernando Ohea, generalni sekretar CIRKOM-a.

Saradnja regionalnih evropskim medija u okviru "CIRKOM" ima za cilj razmenu iskustava, ali i sadržaja kako bi se gledaocima pružila prilika da se upoznaju i sa pričama iz drugih zemalja. Ali i zajednička misija, borba za poverenje gledalaca kroz prenošenje istinitih i pravovremenih informacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.