Spasioci Gorske službe spasavanja počeli zimska dežurstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 13:07

Spasioci Gorske službe spasavanja počeli zimska dežurstva

Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da su spasioci počeli zimska dežurstva, za sada samo na Kopaoniku, a sredinom meseca očekuje SE da će zimska sezona početi na Zlatiboru i Staroj planini.

Od prošle godine skijašima na Kopaoniku, u slučaju težih povreda, dostupno je i helio spasavanje.

JP Skijališta Srbije, Helikopterska Jedinica MUP-a i Gorska služba potpisali su sporazum o saradnji kojim su između ostalog definisane i zajedničke aktivnosti na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << polju helikopterskog spasavanja i transporta, navedeno je u saopštenju.

Gorska služba apeluje na skijaše i turiste da svoje znanje prilagode stazama na kojima skijaju.

"Pre spusta važno je da se dobro zagreju, jer polazak na "hladno" najčešće je uzrok mogućeg udesa. Potrebno je i brzinu kretanja prilagoditi vremenskim uslovima, terenu i najvažnije sopstvenim mogućnostima. Najveći broj udesa dešava se na početku ili na kraju dana", podsećaju u toj službi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasioci Gorske službe spasavanja počeli zimska dežurstva

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Dec.2022

Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da su spasioci počeli zimska dežurstva, za sada samo na Kopaoniku, a sredinom meseca očekuje SE da će zimska sezona početi na Zlatiboru i Staroj planini. Od prošle godine skijašima na Kopaoniku, u slučaju težih povreda, dostupno je i helio spasavanje....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.