Izvor: Magyar Szó, 30.Sep.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somboru je dosta smrada

Građani Sombora su organizovali demonstracije zbog nesnosnog smrada koji ispušta veterinarska ustanova za preradu belančevina životinjskog porekla „Proteinka”. Građani su se sa maskama, ispisanim parolama i buketima cveća okupili ispred „Proteinke” da izraze svoje nezadovoljstvo, ali rukovodstvo firme nije želelo da primi ovih skoro dvesta demonstranata.

Otprilike pre mesec i po dana se dogodio kvar u takozvanoj kafileriji. Sredinom avgusta je direktor Borislav Tomić obećao >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << da će se kvar popraviti za mesec i po dana.

Građani već nedeljama ne mogu da otvore prozore, ali to nije jedini problem koji ih muči. U okolini su se namnožili glodari i bube i građani se boje da u svakom trenutku može da izbije neka masovna infekcija, a isto tako se žale i na životinje koje se nalaze u azilu za pse, odmah pored kafilerije, koje danonoćno laju.

Danijel Mirkov, jedan od organizatora demonstracija je izjavio da cilj građana nije zatvaranje „Proteinke”, nego da firma od svojih prihoda postavi nove filtere za prečišćavanje gasova neprijatnog mirisa i osavremeni proizvodnju.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.