Somborski fotograf dronom beleži porodične trenutke u izolaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 18:08

Somborski fotograf dronom beleži porodične trenutke u izolaciji

Somborski fotograf Siniša Trifunović na jedinstven i zanimljiv način beleži trenutke koje Somborci provode u izolaciji. Onako kako najbolje zna- fotografisanjem. Ali nisu to obične fotografije.

Da nije vanrednog stanja i pandemije Siniša Trifunović sada bi fotografisao svadbe i druge proslave ovde, ali i u evropskim gradovima. Ali granice su zatvorene, ljudi u kućama, a sve proslave otkazane. Siniša je i u ovoj situaciji našao novi izazov.

"Dosta kolega fotografiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prazne gradove, ulice. Ja sam hteo jednu pozitivnu priču, pa sam odlučio da fotografišem porodice na terasama i prozorima koje se smeju, šale, poziraju da unesem malo vedrine i u ovim vremenima ", kaže ovaj somborski fotograf.

Siniša kaže da ideja nije originalna jer jedan američki fotograf na takav način fotografiše svoje komšije.

"Imam dron koji koristim kao inače, ali posla nema, pa mi je palo na pamet da ga upotrebim za fotografisanje porodica na prozorima, teresama, dvorištima. Poštujemo preporuku socijalne distance. Ja sam ispred zgrade i pomoću drona fotografišem", kaže Siniša.

Somborcima se dopala ideja i pedesetak porodica poželelo je da se fotografiše na taj način. Nažalost neki će ostati bez fotografija, jer je Siniši rečeno da se u vanrednom stanju više ne može koristiti dron.

"Nadam se da će mi dati neku dozvolu da nastavim ovo da radim, jer mislim da će jedino Sombor u celoj Srbiji imati ovako zabeležene momente. Pokazaće to budućim generacijama da smo i u ovakvi momentima mogli da budemo veseli i nasmejani sa svojim porodicama", kaže naš sagovornik.

Bez obzira koliko bude fotografija, Siniša planira na jednoj izložbi prikazati snimljene fotografije. Kada se život vrati u normlane tokove , jer su, kako kaže, te fotografije svedočanstvo jednog vremena koje smo proživeli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.