Somborac u svom dvorištu istrčao tri polumaratona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 11:58

Somborac u svom dvorištu istrčao tri polumaratona

Sedamdesetdvogodišnji maratonac Arpad Šarkezi iz Sombora dobru sportsku formu održava i tokom karantina. U svom dvorištu svakodnevno trenira a povedeni Arpadovim primerom, maratonci širom regiona istrčali su brojne zvanično otkazane trke.

Za Somborca, dugogodišnjieg maratonca, Arpada Šarkezija granice ne postoje. Iako je vanredno stanje odložilo ovog proleća sve sportske manifestacije, u svom dvorištu je istrčao čak tri polumaratona – novosadski, osiječki i beogradski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Svako je reklamirao kako je nekada bilo a ja sam odlučio da sam napravim beogradski polumaraton kod mene i to iz više razloga. Ja sam od 2003. godine neprekidno učesnik Beogradskog polumaratona. Sedamnaest puta sam učestvovao i sada je trebao biti osamnaesti put. Imam dobru saradnju sa organizatorom maraton. Obično istrčim polumaraton, presvučem se, uzmem svoj foto aparat i fotografišem maratonce.“

Kako je blaga zima omogućila kontinuirane treninge i dobru formu Šarkezija i prijatelja iz atletskog kluba Somaraton, bilo je potrebno osmisliti način kako i pored uslova karantina zadržati dobru formu. Malo dvorište zamenilo je široke ulice i utabane staze kojima su somborski maratonci trčali.

"Tada mi se prvi put javila ideja da napravim mali video klip da vidite kako imam malo prostora u dvorištu , mogu trčkarati i t o sam postavio na facebook. Za kratko vreme bilo je puno pregleda i očigledno da je se ideja dopala mnogima jer su se javljali da su i sami istrčali polumaraton.“

Ovaj vremešni maratonac već deset godina je deo organizacije najstarije ulične trke u našoj zemlji – Somborskog polumaratona koji je ove godine odložen. Arpad će, s toga, popularni "Boston na Balkanu“ istrčati u svom dvorištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.