Sombor U bojama dece, drugi put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2022, 17:07

Sombor "U bojama dece", drugi put

U Somboru je drugi put za redom održana manifestacija ,"U bojama dece", na kojoj je učestvovao veliki broj učenika Osnovnih škola. Manifestaciju u organizaciji "Udruženja učitelja" podržao je i Grad Sombor.

Više od 300 osnovaca iz desetak škola okupilo se u dvorištu Sokolskog doma u Somboru na manifestaciji ,"U bojama dece". Đaci i njihovi učitelji organizovali su likovne radionice, sportska takmičenja, pozorišnu predstavu, kao i slamarsku i aviomodelarsku radionicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Između dve vatre se igra tako što se podelimo u dve grupe, poenta je da izbegavamo i hvatamo lopte. Tako pobeđujemo", rekla je Helena Krstić iz O.Š. "Dositej Obradović".

"Za igru školica potrebno je prvo da nacrtamo polja, upišemo brojeve, bacimo kamenčić u polje jedan, ako ne bude u polju jedan dajemo drugaru koji je iza nas", objasnio nam je Pavle Šarić iz O.Š. " Avram Mrazović".

"Prvi put radim sa slamom. Na ovoj radionici naučila sam da napravim čestitku , na njoj kućicu od slame i jako mi se svidelo", ,rekla je Lena Radovanović iz "Dositeja Obradovića".

Na likovnom konkursu "Heroji našeg doba 3", stiglo je više od 600 radova iz cele Srbije a Maksim Marinić iz Sombora osvojio je prvo mesto.

"Radio sam drvenim bojicama, zamislio sam da vatrogasci čuvaju ekologiju i nas i da su oni naši heroji", kaže pobednik Maksim Marinić, učenik Osnovne škole "Ivo Lola Riba".

Najveće priznanje za učitelje su uspesi njihove dece.

"Učitelji su oni koji pokazuju kako i kojim putem treba ići, i sve što rade rade sa verom i ljubavlju, i to što uradimo ostaće zauvek", kaže Ružica Vukelić iz "Udruženja učitelja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.