Sombor: Licitacija za državne njive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Licitacija za državne njive

Grad Sombor raspisao je javni oglas o davanju u zakup zemljišta u državnoj svojini. Na licitaciji će biti ponuđeno 22.157 hektara državne zemlje.

Zemljište se u zakup izdaje na godinu dana. U zavisnosti od kvaliteta početne cene su od 16.720 dinara, pa do ispod 1.000 dinara po hektaru.

Licitacije će biti održane za svih 17 katastarskih opština, a trajaće od 26. do 30. marta.

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su doneli Odluku kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se po pravu prvenstva, a na osnovu predložene investicije, državno poljoprivredno zemljišta u državnoj svojini daje u zakup investitoru "Hollo company" iz Doroslova.

Ova kompanija podnela je zahtev za korišćenje 403 hektara državnih njiva na teritoriji Grada Sombora i opštine Odžaci na period od 30 godina, radi izgradnje nove farme svinja, rekonstrukciju postojeće farme i proširenja kapaciteta.

U predlogu investicionog plana je izgradnja nove nukleus farme za krmače do 25 kilograma uz korišćenje najinovativnije genetike u Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.