Solidarni porez uznemirio prosvetare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solidarni porez uznemirio prosvetare

Pojedine prosvetare, uveliko nezadovoljne najavljenim smanjenjem plate, dodatno je uznemirio dopis poreske uprave u kom se navodi da treba da plate solidarni porez.

Porez treba da se plati za mart, jer su prema navodima dopisa, u tom periodu ostvarili zarade veće od 75 hiljada dinara.

Prema saznanjima Milana Vukobrata, direktora novosadske Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin", u kojoj je veći deo profesora dobio nalog da plati solidaran porez, to nije slučaj samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa njegovim kolektivom. Kako kaže, sličan problem imaju i neke kolege iz osnovnih škola ali i fakulteta.

"Veći deo kolektiva dobio je pismo od poreske uprave da ima neka dugovanja  što je uznemirilo kolektiv. Smatramo da je u pitanju tehnička greška, s obzirom na to da se dobar deo naših kolega duži za nekakvu platu od prosečno 75 hiljada , a svi znamo da su naše plate ispod republičkog proseka i da je to tehnički nemoguće, pa se nadamo da će greška biti ispravljena i da će to biti rešeno", kaže direktor Vukobrat.

Vukobrat dodaje da  su podneli kolektivnu žalbu u predviđenom roku, uz dokumentaciju koja, kako tvrdi, dokazuje da je u pitanju greška.

Pretpostavka je da je greškom umesto plate za jedan mesec, obračunata jedna i po plata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.