Šolari dali jedan ključ Dragičeviću, on obećao da ih neće uznemiravati

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šolari dali jedan ključ Dragičeviću, on obećao da ih neće uznemiravati

Andrej Šolar, kome je pretilo iseljenje iz vlastitog stana u Novom Sadu zbog spora investitora i izvođača radova, predao je po nalogu suda jedan par ključeva stana izvođaču radova Nebojši Dragičeviću, čime je i njemu omogućen ulazak u posed.

Primopredaju ključeva obezbeđivalo je desetak policajaca, a sve je prošlo mirno, uz dogovor Dragičevića i Šolara.

- Dragičević mi je dao garancije da neće uznemiravate mene i porodicu i da se neće doseliti kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nas, iako sada ima ključeve od stana - kaže Šolar.

On je dodao da se nada da će se sada sudski procesi ubrzati i da će se stvar okončati povoljno po njegovu porodicu.

- Pričali smo danas otvoreno o problemima koje imamo obojica i kako smo dospeli u ovu situaciju - dodaje Šolar.

Međutim, Dragičević danas nije želeo da komentariše šta će dalje raditi sa ključevima, ali je pre nekoliko dana rekao da se sudski procesi nastavljaju i da on veruje u pravosuđe.

Iz Osnovnog suda u Novom Sadu su poručili da sud nije menjao odluku pod pritiskom, već da je zaista u pitanju bila greška u kucanju i to u delu odluke koji nema obavezujuć karakter. Oni dodaju da ovo neće promeniti tok postupka.

Podsetimo, Šolari su zbog greške u kucanju primili rešenje Osnovnog suda da moraju da se isele iz stana čiji su vlasnici i za koji otplaćuju kredit, ali je nakon ispravke njima naloženo da omoguće ulazak u posed izvođaču radova Dragičeviću, koji je kako tvrdi u tom objektu stanovao pre njih.

Dragičević je prvo tužio investitora Đorđa Kostića, jer mu nije isplatio novac i dao stanove kako je bilo predviđeno ugovorom o gradnji, da bi se proces preneo i na Šolare koji su stan legalno kupili od Kostića.

Šolari su u katastru uknjiženi kao vlasnici stana, a dalji procesi se nastavljaju pred Višim sudom, gde će Šolari dokazivati da su vlasnici stana, dok će Dragičević dokazivati svoje vlasništvo nad dva stana, među kojima je i stan u kom živi porodica Šolar sa troje male dece.

Privremenom merom pravo na ulazak u stan imaju i Šolari i Dragičević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.