Smenjen predsednik opštine Šid

Izvor: Blic, 06.Mar.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen predsednik opštine Šid

ŠID - Odbornici vladajuće koalicije ZES - Boris Tadić razrešili su juče Milenka Dabića, predsednika opštine Šid.



Za njegovu smenu glasala su 24 odbornika vladajuće koalicije koliko ih je prisustvovalo ovoj sednici. Kako je najavljeno, novi predsednik će biti izabran na narednoj sednici. Kratko obrazloženje za razrešenje prvog čoveka šidske opštine podneo je Miloš Jovković, odbornik ZES-a, koji jer rekao da je najveća Dabićeva greška nepoštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odredbi koalicionog sporazuma.

Milenko Dabić je odbacio optužbe i kazao da se zalagao za dosledno poštovanje zadataka.

- Trudio sam se da ispunim zadatke, a sa saradnicima sam uspeo da uradim značajne projekte, koji bi trebalo da opštinu izvuku iz kruga nerazvijenih. Razlozi moje smene su druge prirode - rekao je on.Smenu Dabića mnogi povezuju sa izborima u 19 mesnih zajednica ove opštine koji će biti održani 5. aprila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stranački drugovi ga smenili zbog sporosti

Izvor: Danas, 06.Mar.2009

Većinom glasova odbornici Skupštine opštine Šid razrešili su Milenka Dabića (DS) funkcije predsednika opštine. Za njegovu smenu, a na inicijativu odborničke grupe DS, glasala su 24 odbornika koalicije DS - G17 plus - DSS - SPS koja je na vlasti u ovoj sremskoj opštini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.