Smanjiti budžet za 1,29 milijardi dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjiti budžet za 1,29 milijardi dinara

Pokrajinska vlada usvojila je danas predlog odluke o rebalansu ovogodišnjeg budžeta AP Vojvodine, prema kojem je ukupan obim raspoređenih sredstava smanjen za 1,29 milijardi dinara, odnosno za oko dva odsto u odnosu na usvojeni budžet, tako da će iznositi 64,85 milijardi dinara.

Kako je navedeno u saopštenju biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću, izrada rebalansa budžeta inicirana je pre svega odustajanjem od planiranog zaduživanja u ovoj budžetskoj godini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Imajući u vidu stanje i uslove na finansijskom tržištu, prema predlogu rebalansa, pokrajina se neće zaduživati a nabavka medicinske opreme za bolnicu "Kamenica 2" biće realizovana iz tekućih prihoda budžeta pokrajine.

Likvidne mogućnosti budžeta, pre svega raspoloživa sredstva koja potiču iz viška prihoda iz prethodnih godina, omogućuju da se zaduživanje kao planirani izvor finansiranja nabavke medicinske opreme, zameni u jednom delu sredstvima kojima budžet raspolaže.

Predlogom rebalansa pokrajinskog budžeta, na preporuku Vlade Srbije, predviđeno je 360 miliona dinara za finansiranje nastavka gradnje (dodatnih troškova za radove) Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budžet Vojvodine manji za 1,29 milijardi dinara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Okt.2014

Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2014. godinu, kojim je pokrajinski budžet smanjen za 1,29 milijardi dinara...Preciznije,budžet je smanjen za nešto manje od dva odsto, i iznosi 64,85 milijardi dinara...Pokrajinska vlada je saopštila da je odustala od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.