Smanjena kazna Stamenkoviću za nesreću u Nišu u kojoj je pokosio dva pešaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 12:35

Smanjena kazna Stamenkoviću za nesreću u Nišu u kojoj je pokosio dva pešaka

Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu za godinu dana i pravosnažno osudio Beograđanina Nemanju Stamenkovića (20) na šest godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Nišu, u kojoj su 4. januara 2021. godine poginuli Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Ovom odlukom delimično je usvojena žalba njegovog branioca i preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Nišu kojom je Stamenković bio osuđen na sedam godina zatvora.

Okrivljenom je potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od pet godina.

Stamenković je obavezan na plaćanje troškova, a oštećeni su radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva upućeni na parnicu.

Do nesreće je došlo 4. januara prošle godine na Bulevaru Medijana, kada je Stamenković vozeći brzinom od 131 kilometar na sat na deonici na kojoj je ograničenje 60 kilometara na čas, izleteo sa trotoara i pokosio pešake.

Dečak je od siline udarca stradao na licu mesta, dok je Dejan ubrzo preminuo u bolnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozaču Kučevića pravosnažno dvije godine zatvora

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jan.2022

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Fadilja Preljića (57) na dve godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo tadašnji predsednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević. Taj sud je odbio žalbe branioca okrivljenog i Višeg tužilaštva u Novom Pazaru i potvrdio...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.