Smanjen broj krijumčarenja i ilegalnih prelazaka granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smanjen broj krijumčarenja i ilegalnih prelazaka granice"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je značajno smanjeno krijumčarenje ljudi u Srbiji, kao i broj ilegalnih prelazaka granice.

Stefanović je za televiziju Pink rekao da mešoviti timovi Vojske Srbije i policije, koji su raspoređeni na granici ka Bugarskoj i Makedoniji, imaju dobru saradnju i "rade kao jedan" kako bi zaštitili svoju zemlju.

Ministar u tehničkoj vladi rekao je i da je razgovarao sa ministarkom spoljnih poslova Bugarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o tome da se pojačaju zajedničke kontrole dve zemlje na granici.

Navodeći da se migrantska ruta stalno menja, Stefanović je rekao da će migranti ubuduće verovatno pokušavati da uđu preko Makedonije, možda čak i Crne Gore, ali je naglasio da je i na tim granicama pojačana kontrola.

Stefanović je naveo da krijumčari na razne načine pokušavaju da uvedu migrante u zemlju, pa između ostalog i tako što kao vodiče koriste maloletnu decu, koja do 14 godina nisu krivično odgovorni.

"Nećemo tolerisati krijumčarenje", podvukao je Stefanović i istakao da je država imala dosta uspeha po tom pitanju u poslednjih godinu dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.