Slučaj vršnjačkog nasilja iz Bečeja, i dalje pod istragom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj vršnjačkog nasilja iz Bečeja, i dalje pod istragom

Nakon što su prošle nedelje trojica maloletnika u Bečeju maltretitali i pretukli Veroniku Ric, i nakon toga napravili selfi, slučaj je i dalje pod istragom.

Često se nakon zločina čuje da su počinioci bili mirni, da ništa nije ukazivalo na to da bi mogli da počine zločin i slično. Tako i za vinovnike ovog napada, iako ne kriju da su pravili dečije nestašluke, u školi kažu da nisu pokazivali znakove da bi mogli uraditi ovako nešto. Dodaju da su sa decom radili i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ranije, kao i da će nastaviti to da čine.

Balog Virag Žolt, direktor OŠ "Petefi Šandor" kaže:  "Dvojica dvanaestogodišnjaka su došla u školu, bili su na razgovoru kod psihologa, vodimo razgovore i sa njihovim roditeljima i videćemo kakve korake u skladu sa zakonom možemo preduzeti u ovom slučaju."

U skladu sa zakonom dvojica dvanaestogodišnjaka, kao i drugi počinioci mlađi od 14 godina, ne mogu krivično odgovorati, ali mogu njihovi roditelji. Ipak, to se u našoj sudskoj praksi retko dešava, kažu stručnjaci.

Milo Bošković, profesor Pravnog fakulteta, napomenuo je da ako želimo da predupredimo nasilje, to mora da se uradi sistemski, dok su kazne poslednje sredstvo. A kad je reč o motivima i pitanju kako je moguće da deca naprave takav zločin, stručnjaci odgovaraju da je svaki slučaj zaseban, ali da određeni šablon postoji.

U vezi sa konkretnim zločinom u Bečeju istraga je i dalje u toku, tako da još nije poznato šta će institucije preduzeti. Jedino što je poznato, jeste da se najstariji učesnik napada sumnjiči za pokušaj ubistva, zbog čega se nalazi u tridesetodnevnom pritvoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.