Slovenija: Posle više od 30 sati povređena speleološkinja izvučena iz pećine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 08:54

Slovenija: Posle više od 30 sati povređena speleološkinja izvučena iz pećine

Žena speleolog koja je povređena u pećini kod sela Dolenja Vas, opština Cerknica u Sloveniji, posle više od 30 sati izvučena je iz pećine, sa 100 metara dubine.

U akciji spasavanja učestvovalo je više od 100 ljudi, prenosi RTV Slovenija.

Speleološkinja, koja je povređena u subotu kada joj je na šlem pao kamen, prevezana je kolima Hitne u Cerknicu, a odatle helikopterom u ljubljansku Univerzitetsku bolnicu.

Spasioci su počeli da je izvlače u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 23 sata, nakon što su prethodno proširili najuže prolaze u pećini.

Lekari su sve vreme bili uz povređenu ženu, koja je bila bez svesti, ali u stabilnom stanju.

Izvlačenje iz pećine je trajalo oko tri i po sata.

Spasioci su morali polako da miniraju najuže delove pećine, kako bi mogli da je iznesu.

Do nesreće je došlo u neistraženoj Vranjedolskoj pećini, a žena je zadobila teške povrede glave kada joj je kamen probio kacigu. Ona je ostala bez svesti 100 metara ispod površine.

U pećinu je ušlo šest speleologa, a kada je došlo do nesreće jedan od njih je izašao iz pećine i obavestio spasilačke službe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija: Žena izvučena iz pećine nakon 30 sati u napornoj akciji spasavanja

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2023

Žena speleolog koja je povređena u pećini kod sela Dolenja Vas, opština Cerknica u Sloveniji, posle više od 30 sati izvučena je iz pećine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.