Slavko Branković predsednik opštine

Izvor: Blic, 08.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavko Branković predsednik opštine

KOVIN - Potvrdom mandata 45 novoizabranih odbornika, izborom predsednika Skupštine opštine i njegovog zamenika juče je konstituisana nova Skupština opštine. Slavko Branković, profesor engleskog jezika, izabran je za predsednika opštine Kovin.



Branković je iz redova Demokratske stranke koja predvodi koaliciju "Za evropski Kovin", u kojoj su još G17 plus, SPO, PUPS i LSDV i koja ima 14 odbornika u lokalnoj skupštini. Za zamenika predsednika opštine izabran je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Blagoje Bogdanović, predsednik OO SPS. Srđan Stojanović, profesor informatike i predsednik OO G17 plus, izabran je za predsednika SO Kovin. Njegova zamenica je Svetislava Stojanović, samostalna likovna umetnica i član JS. Nova vlast izabrana je posle vanrednih izbora početkom aprila, pošto je Vlada u Beogradu raspustila stari skupštinski saziv i imenovala privremeni organ koji je preuzeo poslove lokalne samouprave do izbora. Zajedno sa odbornicima liste "Za domaćinski Kovin" koju čine SPS i JS, i po jednim odbornikom Mađarske koalicije i Nove Srbije, lista "Za evropski Kovin" imaće većinu u skupštini. Njima će "tihu" podršku pružati i dva odbornika Demokratske stranke Srbije, koji nisu ušli u ovu postizbornu koaliciju zbog zabrane iz beogradske centrale. U opoziciji su "Pokret za preporod Kovina" i Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića. Za članove Opštinskog veća izabrani su Ivana Milić, Vasa Dolovački, Zoran Anđelković, Saša Nikolić, Branislav Milošev, Milanka Stefanović, Zora Miladinović, Mihalj Jona i Žarko Vojvodić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.