Slatkiš za mog drugara u Ledenoj šumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2017, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slatkiš za mog drugara" u Ledenoj šumi

Na klizalištu "Ledena šuma" u Dunavskom parku, večeras je održana humanitarna akcija "Slatkiš za mog drugara" koju već 11 godina organizuje Radio-televizija Vojvodine. Odziv sugrađana bio je veliki, a istovremeno predstavljena je bogat program naše kuće za decu i mlade tokom novogodišnjih praznika.

Radio-televizija Vojvodine i ove zime nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju, kroz humanitarnu akciju "Slatkiš za mog drugara" koju već 11 godina vodi naša koleginica sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radija Novi Sad, Nevena Vrtulek, pod motoom "vaše malo nekome je najviše". Dosadašnji odziv bio je veliki, a pored građana, akciju su podržale i brojne institucije.

"Slatkiše nosimo u Sigurnu dečju kuću, u svratište za decu ulice, na hematoonkološko odeljenje Dečje bolnice u Novom Sadu i našim drugarima deci i mladima sa invaliditetom okupljenim u Udruženju ljubav, vera nada", rekla je Nevena Vrtulek.

"Akcija "Slatkiš za mog drugara" jer upravo Božić nas asocira na to da je to vreme darivanja, brige o porodici i na taj način želimo da damo društvenu odgovornost kao organizacija koja uvek brine o svim akcijama, posebno onim humanim.  Na ovaj način ćemo naše drugare, mališane, gledaoce i slušaoce naučiti brizi o okruženju i o nekim pravim vrednostima", naglasila je Sonja Kokotović, direktorka programa RTV.

RTV je medijski parter "Ledene šume", pa je pored akcije "Slatkiš za mog drugara", druženje sa roditeljima i decom ujedno bila i prilika da naša kuća predstavi i bogat sadržaj programa za decu i mlade, koji će biti emitovan tokom praznika i zimskog raspusta. A glavni program počinje već 31. decembra od 8 do 11 pre podne sa filmom, nakon čega sledi emisija snimljena u studiju "Dunav".

"To je program od sat i po koji će biti veoma zanimljiv zato što ga povezuju Bane i Željka koji će nas voditi kroz snimanje i odvesti možda negde iza kamera, popričati sa učesnicima i sa gostima i na taj način obogatiti sam sadržaj. Nastupaju razne plesne trupe, horovi, pojednici izriču čestitke za novu godinu, iz Dečjeg kulturnog centra", objasnila je Eva Bokan.

Mališane i 31. uveče takođe očekuje zanimljiv program koji će ih simbolično uvesti u 2018. a već 1. januara u prepodnevnom bloku posvećenom najmlađima biće emitovan prvi deo filma "Knjiga o džungli", nakon čega sledi novogodišnje izdanje emisije "Hajde sa mnom u obdanište".



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.