Sladoled u borbi protiv letnjih vrućina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2020, 19:35

Sladoled u borbi protiv letnjih vrućina

Sladoled je u vrelim, letnjim danima omiljena poslastica mnogima. Najčešće ga kupujemo u poslastičarnicama, a između toga koji ukus izabrati i gde pronaći najbolje ukuse, bitno je pitanje njegove ispravnosti. Ono na šta se posebno obraća pažnja su uslovi u kojima se sladoled čuva, jer su kazne za njihovo nepoštovanje velike, a može da dođe i do zabrane rada objekta.

Sladoled, bilo poslastičarski ili onaj iz zamrzivača na gradskim ulicama, ovih dana je nezaobilazan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u borbi protiv tropskih vrelina. Osvežava nas i okrepljuje, a da li ga rado kupujemo?

Za kontrolu proizvodnje, prometa i kvaliteta sladoleda zadužene su inspekcije Ministarstva poljoprivrede. Veterinarska inspekcija ima udeo u kontrolisanju uvezenih sladoleda, dok Poljoprivredna inspekcija ima nadzor u proizvodnim pogonima: zanatskim radionicama, poslastičarnicama... Kontrola se obavlja po prijavi potrošača, kao i po planu Ministarstva u okviru akcijske kontrole na teritoriji cele zemlje, a koja je trenutno na snazi.

Evo jedna zanimljivost: Za ljubitelje sladoleda od vanile kažu da – vole rutinu i jednostavnost, dok recimo ljubitelji voćnih ukusa su uglavnom tolerantne i odane osobe. A koji ste vi tip sladoleda?

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.