Skupština RFK Novi Sad 1921 za novog predsednika Kluba izabrala Sinišu Kresojevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021, 15:50

Skupština RFK "Novi Sad 1921" za novog predsednika Kluba izabrala Sinišu Kresojevića

Zadovoljni postignutim rezultatima svih selekcija, uz prisustvo sete za propuštenom šansom u finišu takmičenja na jugu Vojvođanske lige, članovi rukovodstva RFK "Novi Sad 1921" Skupštinskom sednicom rezimirali su sezonu i odredili pravce delovanja, ususret izazovima koji slede. Najvažnije skupštinske odluke odnose se na izbor Siniše Kresojevića za predsednika Kluba i Upravnog odbora i imenovanje Miroslava Mite Gordanića za šefa Stručnog štaba u novom mandatu. Obe odluke usvojene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su jednoglasno. 

Na predlog novog predsednika, Skupština je potvrdila izbor šestorice, od devetoro članova, koliko je Statutom predviđeno. U sastav Upravnog odbora ušli su: Mihailo Janjić, Miloš Mirkov, Rade Leđanac, Dane Mioković, Aleksandar Važić i Zoran Jovanović. Preostala tri mesta rezervisana su za budućeg generalnog sponzora Kluba i dvoje predstavnika budućih sponzora.

"Vrlo brzo predočiću Skupštini predloge za preostala tri mesta. Razgovori sa potencijalnim sponzorima su u završnoj fazi- naglasio je novi predsednik Kluba i Upravnog Odbora Siniša Kresojević. – Privrednici su zainteresovani za saradnju jer su snimili šta smo i koliko smo uradili i na koji smo nivo Klub podigli u minule tri godine. Svi se sećamo, nije davno bilo, šta smo zatekli ovde kada smo 2018. zakoračili preko praga. Krš i lom na sve strane, ali je postojala nekakva zvezda vodilja koja mi je govorila da se uključim i priključim ljudima koji su se borili za opstanak Kluba. I izborili smo se, svi zajedno, neko više, neko manje, koliko je ko mogao, ali svako u skladu sa sopstvenim mogućnostima. Uz ulazak seniorskog sastava u Vojvođansku ligu i plasman omladinskog tima u Ligu Srbije, kao značajnije rezultate izdvojio bih i rekonstrukciju upravne zgrade i stadiona u celini. Ono na šta sam najviše ponosan jeste broj mladih kanarinaca, čiji broj u našem jatu raste iz dana u dan, zahvaljujući poverenju roditelja u oživeli Klub koji pretenduje da ponovo postane ponos Detelinare i grada čije ime nosi. Što se nove sezone tiče, ciljevi na nivou imperativa su: plasman seniorskog tima u viši rang, nastavak rekonstrukcije stadiona i formiranje sponzorskog pula, kako bismo što stabilnije odgovorili na sve izazove", rekao je, uz zahvalnost na izboru, predsednik Kluba Siniša Kresojević.

Sve obaveze prema igračima i članovima Stručnog štaba (u RFK "Novi Sad 1921" radi 16 trenera sa 265 igrača, od "petlića" do seniorskog sastava) izmirene su do poslednjeg dinara i na vreme. Na tu činjenicu podjednako su ponosni i članovi rukovodstva, ali i svi oni koji su ličnim donacijama pomogli funkcionisanju kolektiva na svim nivoima. Finansijski izveštaj, koji je baš kao i Izveštaj o radu u minulih šest meseci, podneo tehnički direktor Mihailo Janjić, svedoči o rashodima teškim 7.695.300,00 dinara.

Ko će od igrača poneti teret nove sezone, a ko će dobiti odrešene ruke u znatnoj meri zavisiće od procene trenera Mite Gordanića, koji je strukom i posvećenošću oplemenio atmosferu i na terenu i u svlačionici. Vrlo brzo je sa rukovodstvom definisao zajednički imenilac za produženje saradnje na sledeću sezonu.

"Drago mi je da sam postao član kolektiva kakav je danas RFK "Novi Sad 1921", rekao je trener Gordanić i dodao:

"Zahvaljujući vam svima na poverenju ja jedino što mogu da najavim i da čvrsto obećam jeste da ću upotrebiti sve svoje znanje, koje sam godinama sticao na terenu i kao igrač i kao trener, ali ću i od igrača tražiti da na izazove odgovore na identičan način. Ostaje žal za propuštenom mogućnošću plasmana u Srpsku ligu, ali utoliko će motiv biti snažniji da do tog cilja stignemo u junu 2022."

Prozivku igrača na koje će da računa za sezonu prepunu imperativa Gordanić je zakazao za 5. jul, kada i počinju pripreme na stadionu Detelinara. O mogućem delu priprema izvan Novog Sada u pregovorima je sa destinacijama na Jadranskom primorju, što će znatno zavisiti od priliva finansijskih sredstava.

Na kraju, ali nikako po hijerarhijskom redu momenata značajnih za Klub, planirana je i svečana akademija, kojom bi RFK "Novi Sad 1921" obeležio redak jubilej, 100 godina postojanja i rada. Termin za održavanje akademije nije preciziran, ali je lociran u jesenjem terminu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.