Školska kuhinja u OŠ Kosta Trifković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školska kuhinja u OŠ "Kosta Trifković"

Čini se da je pitanje ishrane u školama višedecenijsko. Uskoro bi ono, prema rečima ministra obrazovanja Srbije Šarčevića moglo da se reši. Prvi u nizu koraka ka rešavanju tog problema trebao bi da bude tim za reforme ishrane đaka. Prvi njihov zadatak biće prikupljanje podataka o tome koliko škola u Srbiji ima kuhinje i u kakvom su one stanju.

Novosadska škola "Kosta Trifković", od 2006. ima školsku kuhinju.

Učenike drugog razreda Osnovne škole "Kosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Trifković" zatekli smo za vreme ručka, koji im je jedan od tri ponuđena obroka uz dve užine u okviru školske kuhunje. Kažu da vole da ručaju u školi, zato što pored ukusne hrane, koja je poput one kod kuće, imaju priliku da se druže.

Jedan od izazova koji su konstantno pred roditeljima, ali i prosvetnim radnicima jeste kako navići dete od najranijeg perioda na pravilnu ishranu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.