Skela na Tisi u Tarašu opet u funkciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 13:37

Skela na Tisi u Tarašu opet u funkciji

Meštani zrenjaninskog sela Taraš nekoliko meseci borili su se sa velikim problemom - obustavom rada skele na Tisi, što im je otežavalo ratarske poslove, ali njihov problem je rešen tako što je od danas u funkciji brod tegljač.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, motorni tegljac "Štrbac" koristiće se za pokretanje skele na Tisi.

Tim se rešava veliki problem tamošnjih poljoprivrednika, koji je nastao usled početka primene zakonske uredbe kojom se na međudržavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečnim tokovima zabranjuje upotreba skela vučenih sajlom.

Grad Zrenjanin, na zahtev meštana Taraša, došao je do najboljeg rešenja za funkcionisanje skele, koja će nastaviti da radi kao i do sada.

Godišnje iz budžeta grada izdvajaće se oko 2,5 miliona dinara za funkcionisanje skele.

Snaga tegljača je 1.000 tona nosivosti i moći će da opslužuje skelu na Tisi bez problema.

Skela je u funkciji još od 1887. godine, što samo potvrđuje njen značaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zrenjanin: Skela na Tisi u Tarašu opet u funkciji

Izvor: B92, 19.Maj.2021

Meštani zrenjaninskog sela Taraš nekoliko meseci borili su se sa velikim problemom - obustavom rada skele na Tisi, što im je otežavalo ratarske poslove, ali njihov problem je rešen tako što je od danas u funkciji brod tegljač...Kako je objavljeno na gradskom sajtu, motorni tegljac "Štrbac" koristiće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.