Širok prostor za saradnju AP Vojvodine i Moskovske oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širok prostor za saradnju AP Vojvodine i Moskovske oblasti

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević razgovarala je danas u Segijevom Posadu, nadomak Moske, sa delegacijom Moskovske oblasti koju je predvodila zamenica ministra u administraciji te oblasti Elena Černova.

Tema razgovora bila je potencijalna saradnja AP Vojvodine i Moskovske oblasti u sferi kulture i informisanja, za šta, kako je obostrano ocenjeno, postoje i obostrano raspoloženje i veoma širok prostor koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi u vremenu koje dolazi svakako trebalo iskoristiti.

„Prvi konkretan korak ka tome bi trebalo da bude uspostavlјanje i formalizovanje saradnje naših, pre svega kulturnih institucija, na čemu će i jedna i druga strana intenzivno raditi", rekla je, uz ostalo, Miloševićeva.

Obostrano je konstatovano da veliki prostor za saradnju postoji i u oblasti informisanja koja je, praktično, već započeta višegodišnjim partnerstvom Festivala TV kompanija Moskovske oblasti „Bratina", čiji je Miloševićeva gost, i Festivala TV i radio reportaže podunavskih zemalјa „Profest" koji se, uz podršku pokrajinske administracije, održava na Panoniji kod Bačke Topola.

Uz Miloševićevu, u razgovoru su učestvovali i predstavnici festivala „Profest" i Radio-Televizije Vojvodine, dok su u ruskoj delegaciji, pored Eelene Černove, bili i Olga Dudarova, načelnik Uprave za obrazovanje Moskovske oblasti, Natalija Černišova, sekretar Saveza novinara Ruske Federacije i Sergej Bokov, direktor festivala „Bratina".

Moskovska oblast je region sa nešto više od sedam miliona žitelјa, koja važi za jedan od ekonomski najrazvijenijih regiona u Ruskoj Federaciji, poznat i po nizu eminentnih kulturnih institucija i manifestacija od izuzetnog značaja.

Deo tih manifestacija organizuje se i u Sergejevom Posadu, gradu od stotinak hilјada stanovnika udalјenom od Moskve sedamdeset kilometara koji je, uz ostalo, i centar ruske duhovnosti, a osnovao ga je Sveti Sergije Radonješki koji u ruskoj istoriji tradiciji ima ulogu sličnu ulozi Svetog Save u istoriji i duhovnosti Srba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.