Izvor: Magyar Szó, 16.Dec.2014, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širi se nadzorni sistem u Malom Iđošu

Lokalna samouprava Malog Iđoša je tokom juna prikazala mrežu kamera povezanu u nadzorni sistem, čiji je centar u zgradi opštine. Ispostavilo se da se sistem može proširiti, ali se tada još nije ni slutilo da će to proširenje doći veoma brzo. Zamenik gradonačelnika Malog Iđoša, Zoltan Mohači, je za „Mađar so“ izjavio da će, zahvaljujući novom uspešnom konkursu, lokalna samouprava u bliskoj budućnosti proširiti sistem.

„Lokalna samouprava je već izgradila osnove >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << za nadzorni sistem koji se može proširiti postavljanjem novih kamera. U prvom krugu smo u sistem uključili pet kamera; dve u Malom Iđošu, dve u Feketiću i jednu u Lovćencu. Imam dobru vest da smo ponovo konkurisali kod pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i polnu jednakost, i dobili smo dva miliona dinara od kojih milion dinara pripada navedenim naseljima, a milion školama i predškolskoj ustanovi naše opštine. Zahvaljujući uspešnom konkursu moći ćemo proširiti nadzorni sistem, što će preventivno poboljšati javnu bezbednost“, kaže Mohači.

Zamenik gradonačelnika kaže da je u Malom Iđošu jedna od kamera postavljena u blizini trafike koja je ranije obijana skoro svakog meseca, ali od postavljanja kamera nije bilo niti jednog pokušaja obijanja. „Deo građana je izrazio želju da se na neki način poboljša javna bezbednost, što je doduše posao policije, ali mi sa ovim sistemom nadzora možemo pomoći radu MUP-a“, dodaje Mohači.

Nove kamere će biti postavljene na važnim punktovima Malog Iđoša, Lovćenca i Feketića, osmatraće okolinu škola i predškolskih ustanova. Zamenik gradonačelnika nije znao precizirati koliko će tačno novih kamera biti postavljeno. Prilikom kupovine se mora voditi računa o tome da kamere imaju dobru sliku koja se kasnije može koristiti i prilikom identifikacije eventualnih počinioca krivičnih dela.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.