Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2023, 16:28

Simulacija završnog ispita za osmake - priprema za realnu situaciju i odbranu od stresa (AUDIO)

Ovogodišnja generacija učenika osmog razreda neće polagati kombinovani test koji je činio predhodne završne ispite. Smatramo da je to dobro rešenje jer ćemo smanjiti obaveze naših đaka, budući da će umesto nekadašnjih sedam predmeta polagati samo tri, kaže direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VELIKA PREKRETNICA ZA OSMAKE! Đaci, ovo je sve što treba da znate o "NOVOJ" maloj maturi

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 08:38

U testovima će biti zadataka različitih nivoa težine, prema standardima obrazovnih postignuća...Učenici osmog razreda u petak i subotu polažu probnu malu maturu i to je prva generacija malih maturanata koja će umesto kombinovanog testa rešavati predmet po izboru kao treći test...Bezbrižne dane...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.