Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2023, 05:39

Izrael i Hamas - početak teškog i dugog rata

Sukob između palestinske militantne grupe Hamasa i Izraela, ušao je u sedmi dan. Statistika je sve sumornija, ubijeno je više hiljada Izraelaca i Palestinaca, među kojima je najmanje 140 dece, dok je više od 4.000 ranjeno. Broj kidnapovanih Izraelaca, kojima se gubi svaki trag, prešao je 200. Sukobi u kojima najviše žrtava ima među nedužnim civilima, prete da zapale ceo region Bliskog istoka, ali i da probude žarišta koja decenijama tinjaju. Kako će svet na svojoj koži osetiti posledice rata u Izraelu? Kakve će biti geopolitičke posledice? Ko je ko, u sukobu Izraela i Hamasa? Ko stoji iza Hamasa? Zašto je svet već počeo da se deli i da raste antisemitizam? Zašto ne može samo da se stane u obranu nevinih žrtava i da se zahteva mir?

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

7. DAN KRVAVIH SUKOBA "Ko želi da ostane živ, NEKA BEŽI NA JUG GAZE": Iran uputio zlokobnu poruku Izraelu, Hezbolah se oglasio da je "SPREMAN ZA RAT"

Izvor: Blic, 13.Okt.2023

Tokom sukoba između militantne grupe Hamas i Izraela, koji je počeo u subotu, 7. oktobra, ubijeno je više od 1.800 Palestinaca, povređenih je 6.388, dok je broj ubijenih Izraelaca za šest dana premašio 1.300. Sudbina nekoliko stotina otetih i dalje je nepoznata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.