Šid: Za školu plivanja 250 hiljada dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2017, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Za školu plivanja 250 hiljada dinara

U okviru brige o deci i mladima, opština Šid će subvencionisati troškove škole plivanja za decu uzrasta do osam godina. Prema odluci opštinskog veća, za ove namene iz budžeta opštine biće izdvojeno 250 hiljada dinara.

Da bi deca bez straha i opasnosti mogla da uživaju u plivanju potrebno je da na vreme savladaju osnovne tehnike održavanja na vodi i plivanja. Šidski mališani koji su već usvojili prva plivačka znanja zabavu i rashlađenje u ovim toplim danima mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da pronađu na bazenu u Šidu ili nekom drugom kupalištu u blizini. Plivanje su savladali.

Plivanje je sport koji aktivira sve mišiće na telu. Posebno je značajno kod dece predškolskog uzrasta zbog pravilnog razvoja kičmenog stuba i motoričkih sposobnosti. Pored kordinacije i pravilnog razvoja dece, plivanje doprinosi i sticanju koncentracije. Stručnjaci kažu da je zbog toga važno da se tehnika plivanja savlada najkasnije do polaska dece u školu.

Opština Šid je, na osnovu odluke opštinskog veća opredelila sredstva iz budžeta, kojima će subvencionisati troškove škole plivanja za decu uzrasta do osam godina.

U okviru brige o deci i mladima za troškove škole plivanja iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 250 hiljada dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.