Šid: Manje članova u savetima mesnih zajednica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Manje članova u savetima mesnih zajednica

Predlog Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji Opštine Šid je dobio zeleno svetlo predstavnika lokalnog parlamenta. Kako je neophodno usklađivanje podzakonskih akata sa Statutom koji je donet 8.januara u skladu sa odredbama zakona Zakona o lokalnoj samoupravi opravdana je hitnost donošenja pomenute Odluke o mesnim zajednicama i imenovanje radnih tela za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica.

Kako je članom 37 odluke o mesnim zajednicama predviđeno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pojedinim sredinama smanji broj članova saveta podnet je amandman od strane vladajuće odborničke grupe u lokalnom parlamentu. Predlog je bio da ipak u mesnim zajednicama Ljuba i Bingula broj članova bude 5 umesto predloženih 3.

Podršku pre samog odlučivanja po ovom pitanju za skupštinskom govornicom dali su i predstavnici Opštinskog veća koje je SO Šid i predložilo donošenje akata po hitnom postupku.

Lokalni parlament je izglasao i dao potvrdu kako odluci o funkcionisanju mesnih zajednica tako i odlukama o imenovanju Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica. U narednom periodu očekuje se i raspisivanje izbora od strane predsednika SO Šid kada će se i znati tačan datum za njihovo sprovođenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.