Šid: Da prisustvo migranata ne ugrozi građane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Da prisustvo migranata ne ugrozi građane

U Šidu se sastao Savet za bezbednost Opštine Šid. Tema sastanka bila je bezbednosna situacija po pitanju migranata koji borave na teritoriji šidske opštine. 

Njih je u ovom momentu manje od hiljadu. Deo dece migranata smeštenih u dva prihvatna centra biće kroz inkluzivno obrazovanje uključen u obrazovni sistem.

Jedna od tema sednice Saveta za bezbednost Opštine Šid, kojoj je prisustvovao i pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Ivan Gerginov, bilo je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uključenje dece migranata u obrazovni sistem. Srbija će deci migranata omogućiti polazak u školu. U okviru inkluzivnog obrazovanja migranata popunjavaće se škole sa manjim brojem đaka.

Na području šidske opštine postoji mogućnost da deca migranti budu upisana u škole u Adaševcima, Moroviću i Erdeviku. Maksimalan broj dece koji bi krenuo u školu je 80.

Tema Saveta za bezbednost bila je rešavanje problema sa migrantima koji se okupljaju na različitim lokacijama, kao što je prostor oko Grafosrema kod pruge, kako bezbednost građana opštine Šid ne bi bila ugrožena ni na koji način.

Na području šidske opštine u dva prihvatna centra trenutno boravi nešto manje od hiljadu migranata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.