Šid: Akcija Budi human-budi hranitelj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Akcija "Budi human-budi hranitelj"

Centar za socijalni rad u Šidu pokrenuo je akciju pod nazivom "Budi human – budi hranitelj". Cilj ove akcije da se što više porodica uključi u hraniteljstvo kao najhumaniji način brige o deci bez roditeljskog staranja.

Mirjana Mravik hraniteljstvom se bavi punih deset godina. U dom porodice Mravik sa šest godina stigla je devojčica koja je Mirjani promenila život. Briga o njoj, kako kaže, izašla je iz okvira hraniteljskog posla, ljubav i požrtvovanje načinili su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neraskidivu vezu koja se ne razlikuje od one u biološkim porodicama.

Upravo zbog brojnih pozitivnih iskustava koje Centar za socijalni rad ima sa hraniteljskim poridicama, pokrenuta je akcija "Budi human – budi hranitelj".

Na području šidske opštine postoji tridesetak hraniteljskih porodica, koje obezbeđuju topli porodični dom nezbrinutoj deci.

Povećanjem broja hraniteljskih porodica na području šidske opštine omogućiće se smeštaj dece bez roditeljskog staranja u svakom trenutku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.